Dobre kino i świetna kuchnia mogą iść ze sobą w parze i doskonale się uzupełniać. Podczas tegorocznej edycji festiwalu T-Mobile Nowe Horyzonty, przygotowaliśmy niezwykle smaczne propozycje – te filmowe oraz kulinarne.
Zapraszamy na niedzielne brunche, które odbędą się 27 lipca oraz 3 sierpnia w pięknym otoczeniu ogrodów Hotelu Puro (ul. Pawła Włodkowica 6). Oba spotkania potrwają przez dwie godziny od 11:30. Proponujemy prosty, świeży i lekki bufet, a także najlepszej jakości mięsa, pieczywa oraz ciasta. Ze względu na porę serwowane przez nas dania sprawdzą się jako idealna przekąska pomiędzy seansami.
Brunch przygotuje Justyna Słupska Kartaczowska - szefowa kuchni, która swoje doświadczenie zdobywała gotując w renomowanych restauracjach w Polsce oraz we Francji (między innymi w restauracji La Palme d'Or wyróżnionej dwiema gwiazdkami Michelina oraz wrocławskim Hotelu Monopol). Pomagać jej będzie Jakub Gutek, pasjonat kuchni i początkujący kucharz.
MENU:
Sałatki:
Sałatka " maison"
Sałatka z buraków, czerwonej cebuli i botwiny
Sałatka tabouleh
Sałatka z pomidorów
Sałatka z ziemniaków, śledzi i kopru
Na zimno:
Chłodnik z melona z anyżem
Gaspacho
Na ciepło:
Ratatouille
Kurczak z cukinią i bazylią
Wieprzowina z jabłkami i cydrem
Quiche z kozim serem
Na słodko:
Brioche
Tarta cytrynowa z jagodami
Ciasto z cynamonem
Czereśnie, morele, brzoskwinie
Pieczywo:
Chleb z placu Bema
Chleb ziarnisty
Bułki